Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-25 11:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/virusutbrottet-satter-stopp-for-golftavlingar/

Sport

Virusutbrottet sätter stopp för golftävlingar

Sydkoreanska världsettan Ko Jin-Young skulle ha deltagit i tävlingen i Singapore, som nu ställs in på grund av coronavirusutbrottet.
Sydkoreanska världsettan Ko Jin-Young skulle ha deltagit i tävlingen i Singapore, som nu ställs in på grund av coronavirusutbrottet. Foto: Frank Gunn/AP

Två golftävlingar för världens bästa kvinnliga golfare ställs in på grund av det pågående coronavirusutbrottet, meddelar LPGA.

TT Text

Det är en tävling i Singapore, som skulle ha hållits i slutet av februari, samt nästa veckas LPGA-tourtävling i Thailand, som sällar sig till skaran av sportevenemang i Asien som påverkats av virusutbrottet.

Golftävlingen i Singapore är en av de mest prestigefyllda tävlingarna på LPGA-touren utöver majortävlingarna. Världens 66 främsta golfspelare, däribland världsettan Ko Jin-Young, skulle ha mötts i Singapore mellan den 27 februari och den 1 mars.

”På grund av den fortsatta sjukdomsoron och de senaste rekommendationerna från en del asiatiska länder om att stora evenemang bör ställas in eller skjutas upp på grund av coronaviruset, har LPGA och dess sponsorer beslutat att ställa in LPGA-tävlingen i Thailand samt Women's World Championship”, skriver LPGA i ett uttalande.

Läs mer: Coronaviruset ställer in fartåkarnas OS-test i Kina: ”Bra beslut”