Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-21 07:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/vm-guld-till-paralympicshoppet-anna-beck/

SPORT

VM-guld till Paralympicshoppet Anna Beck

VM-guld i tempo till Anna Beck.
VM-guld i tempo till Anna Beck. Foto: Karl Nilsson/Sveriges Paralympiska kommitte

Anna Beck är ett av Sveriges stora guldhopp i Paralympics i Tokyo i sommar. Och när VM i Paracykel inleddes i Portugal inledde hon på bästa sätt med seger i tempoloppet.

– Det är hennes mentala styrka, krigarinställningen och de förberedelser hon gjort som  gör att hon vinner, säger Michael Lindgren, förbundskapten Paracykling på Svenska cykelförbundet

I VM-debuten i Sydafrika 2017 tog Anna Beck från Skoghalls CK i Hammarö VM guld i linjeloppet och silver i tempot. Hon var en av favoriterna inför torsdagens tempolopp i klassen WC3 på Estoril motorbana i Cascais.

– Att Anna skulle vara med och kriga om guldet övertygade om, säger Michael Lindgren.

Vissa av konkurrenterna om guldet i Paralympics har på grund av pandemin fått stanna hemma från VM. Men att 41-åriga Beck är ett stort guldhopp i Tokyo råder det inget tvivel om.

– Hon känner absolut på rätt väg och kan leverera i Tokyo. Det går inte att göra mer än att besegra de som är här, och hon gör det på ett strålande sätt, säger Lindgren.

På lördag kör Anna Beck, som har CMT, en neuromuskulär diagnos där nervbanorna blir svagare vilket påverkar muskler och balans, linjeloppet i VM.

I Paralympics kommer hon att tävla i såväl tempo och linjelopp som i bancykling i velodrom.

Anna Beck på väg mot VM-guldet i tempo på Estoril motorbana i Cascais.
Anna Beck på väg mot VM-guldet i tempo på Estoril motorbana i Cascais. Foto: Karl Nilsson/Sveriges Paralympiska kommitte

Ämnen i artikeln

Cykel
Parasport

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt