Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

VM-silver till Gunnarsson i Tammerfors

Lisa Gunnarsson har ordnat Sveriges första medalj på U20-VM i Tammerfors.
Lisa Gunnarsson har ordnat Sveriges första medalj på U20-VM i Tammerfors. Foto: JOHANNA LUNDBERG

Lisa Gunnarsson har ordnat Sveriges första medalj på U20-VM i Tammerfors.

Det svenska stavhoppslöftet tog silver efter att ha klarat höjden 4,35.

Hon hade det bästa årsbästaresultatet av alla startande med sina 4,60 från i våras. Men i Tammerfors rev Lisa Gunnarsson ut sig på 4,35 och hon fick se sig slagen av tjeckiskan Amálie Švábíková som tog 4,40 i första försöket. Švábíková tog därefter även 4,51 i sista försöket och det var ingen tvekan om vem som hade den bästa dagen i stavhoppsfinalen.

Det blev ändå en andra plats för Gunnarsson som tog 4,25 i första och såväl 4,30 och 4,35 i andra försöket. Fjolårets JEM-guldmedaljör avslutar därmed sin juniorkarriär i VM-sammanhang med en silvermedalj. Bronset gick till Alice Moindrot, Frankrike, som också stannade på 4,35.

På 200 meter är Henrik Larsson vidare till final efter att ha tangerat sitt personliga rekord på tiden 20,85. Larsson satte svenskt juniorrekord tidigare i veckan på halva distansen och fortsätter att visa fin form. Finalen på 200 meter går under fredagskvällen.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.