Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-05 21:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/volleybolldamerna-sakrade-gruppsegern/

SPORT

Volleybolldamerna säkrade gruppsegern

Anna Haak, Sverige.
Anna Haak, Sverige. Foto: Niclas Jönsson/Bildbyrån

Sverige slog Slovenien i sista gruppspelsmatchen i Silver League.

Därmed blir volleybolldamerna gruppetta och får hemmaplan i finalen.

– Det betyder jättemycket, säger passaren Vilma Andersson.

TT Text

Sverige vann övertygande i matchen i Lund med 3–0 i set (25–19, 25–20, 25–16).

I och med segern toppar Sverige Silver League-tabellen och kommer att vinna den, även om Slovenien och Portugal har matcher kvar att spela.

Som gruppetta får Sverige hemmamatch i gruppfinalen mot redan klara grupptvåan Portugal den 2 juli. Matchen spelas även den i Lund.

– Det betyder jättemycket att få spela en final på hemmaplan. Det gör man inte så ofta, så det betyder otroligt mycket, säger Andersson till TT.

Segraren i finalen får en plats i den högsta ligan nästa år, Golden League.

Segern i matchen i Lund var aldrig hotad. I tredje set gick Sverige från 5–5 till 20–6, innan Slovenien hämtade ikapp med några bollar. Sverige kunde sedan säkra setet och matchen med 25–16.

Slovenien kom till spel efter att ha slagit Portugal.

– Vi var därför mer förberedda på att det skulle bli en tuff match. Jag tror nästan att det kan ha hjälpt oss att Slovenien slagit Portugal, säger Andersson.

Hon säger att nyckeln till segern var bra servande.

– Många tjejer drog på med bra servar idag, det hjälpte oss jättemycket.

Matchen mot Slovenien gav Sverige viktiga pusselbitar till hur de ska spela mot Portugal i finalen. Sverige vann deras gruppmöte med 3–2 i set.

– Vi ska tänka på att även i den matchen vara med från början och bara köra på. Och nu vet vi lite mer hur de spelar, menar Andersson.

Ämnen i artikeln

Volleyboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt