Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sport

Waldner: Det blir ingen comeback

Foto: Henrik Montgomery/TT

En av Sveriges allra bästa idrottsmän alla kategorier är redo för sin sista match. Eller...? "Jo, för tusan. Det finns inte en chans att jag gör comeback", säger J-O Waldner.

Den nästan 40 år långa karriären avslutas på torsdagskvällen med Spårvägens möte mot BTK Rekord i Liljeholmshallen i Stockholm.

Det lär bli stående ovationer, blommor och avtackningar – men det krävs dock mer än så för att genera bordtennislegendaren.

– Ja, jag vet inte ens vad som händer eller hur mycket folk som kommer att dyka upp men det verkar ju bli en hel del. Jag fattar inte hur de ska rymmas, för det går nog bara in 300–400 i hallen, säger han.

Så det blir verkligen din sista match?

– Ja. Om kroppen håller så blir det min sista tävlingsmatch... Men allvarligt talat så är det just det som varit problemet de senaste åren, att kroppen inte håller. Men för den här matchen borde den vara okej.

Känns det vemodigt?

– Faktiskt inte. Jag skulle komma hem och köra i ett år, och så blev det tre. Det har hela tiden varit en nedtrappning, den här säsongen skulle jag bara spela hemmamatcherna, men det har bara blivit två. Och när man är tre veckor i Kina och sedan ska komma hem och spela sin första match på fem månader så är man kanske inte i sitt bästa slag.

Har du inte lagt av förr?

– Nja ... jag slutade i landslaget 2006. Och visst, jag slutade nog efter OS 2004 också, och så kom jag tillbaka till 2006. Men det här är nog första gången jag slutar helt med tävlingspingisen.

Hur stor risk är det att du gör en Henrik Larsson?

– Inte en chans. Jag slutade ju med det seriösa redan 2006, sedan dess har det bara varit roligt.

Men du kommer väl inte låsa in dina racketar i ett skåp och lämna pingisen helt?

– Nej, så blir det inte. Jag kommer att spela på veterantouren, uppvisningsmatcher och företagsgrejer.