Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-28 11:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/warholm-hoppar-av-em-vill-inte-bli-sjuk/

Sport

Warholm hoppar av EM – vill inte bli sjuk

Karsten Warholm. Arkivbild.
Karsten Warholm. Arkivbild. Foto: Jonas Lindkvist

Världsstjärnan Karsten Warholm ställer inte upp i inne-EM i Torun.

Han vill inte ta risken att smittas av coronaviruset.

– Jag är i bra form och det är synd (att inte delta), men riskerna är större än uppsidan, säger han.

TT Text

Warholm fruktar att om han blir sjuk i covid-19 kan det äventyra hans karriär.

Mästerskapet i Polen äger rum den 4–7 mars och det har länge varit oklart om världsstjärnan på 400 meter häck och 400 slätt skulle ställa upp eller inte.

Under tisdagen kom det negativa beskedet för arrangören. På en digital presskonferens meddelade Warholm att han stannar hemma.

Risken att bli sjuk är för stor, menar norrmannen.

– Det kan i värsta fall betyda slutet på karriären och det kan betyda slutet för min duktige tränare Leif Olav Alnes, även om han själv tror att han är odödlig, säger Warholm.

24-åringen är regerande Europamästare på 400 meter inomhus. Han vann distansen i Glasgow 2019. I stället för att försvara titeln sätter han upp nya mål.

På söndag ska han försöka sätta norskt rekord på 300 meter.

– Jag är bättre än i fjol och förberedelserna har varit goda. Jag har varit mycket hemma och tränat extremt mycket, säger Warholm.

Tränaren Leif Olav Alnes tror att Karsten Warholm går mot en stark säsong.

– Sälj inte Warholm-aktien än. Väldigt mycket tyder på att det är stora ting i görningen. Förhoppningsvis blir det en bra utomhussäsong, säger Alnes.

Läs mer: Duplantis tillbaka efter känning – slipper sviktande bana

Ämnen i artikeln

Friidrott

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt