Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Williams bötfälls efter utbrottet i finalen

Serena Williams bötfälls med 17.000 dollar, motsvarande cirka 150.000 kronor, efter sitt utbrott i US Open-finalen.

Serena Williams förlorade lördagens final i US Open mot 20-åriga Naomi Osaka. Mycket kom dock att handla om Williams utbrott mot domaren Carlos Ramos i andra set.

Domaren menade att Williams hade tagit hjälp av sin tränare under matchen, något som inte är tillåtet. 36-åringen straffades med en varning och kallade domaren för ”tjuv” och ”lögnare” och insisterade på att få en ursäkt.

– Han påstod att jag fuskade, och jag fuskade inte, sa Williams efter matchen.

Williams säger att händelsen stärkt hennes uppfattning om att kvinnliga spelare behandlas annorlunda än de manliga spelarna inom sporten.

– Det är inte rimligt att få poängstraff för att säga så. Det är många män som sagt liknande saker, och bara för att de är män händer ingenting, sade Williams efter matchen.

Den 17.000 dollar stora boten är uppdelad i 10.000 för den verbala attacken, 4.000 för att ha blivit varnad för coachning och 3.000 för att ha slagit sönder sitt racket.

Läs mer: Osaka US Open-mästare efter känslofylld final 

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.