Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Williams bröt finaltorka – kan ta 24:e titeln

Tennislegendaren Serena Williams besegrade Julia Görges med setsiffrorna 6–2, 6–4 i Wimbledons semifinal.
Tennislegendaren Serena Williams besegrade Julia Görges med setsiffrorna 6–2, 6–4 i Wimbledons semifinal. Foto: James Gourley/BPI/REX/Shuttersto

Tennislegendaren Serena Williams är klar för sin första grand slam-final på ett och ett halvt år.

Den 36-åriga amerikanskan besegrade Julia Görges med setsiffrorna 6–2, 6–4 i Wimbledons semifinal och nu kan Williams bli historisk.

– Det är galet. Trodde inte jag skulle göra det så här bra i min fjärde turnering sedan comebacken, säger hon.

23-faldiga grand slam-segraren Serena WIlliams blev mamma i september och gjorde comeback på WTA-touren i mars. Efter att ha tvingats lämna walkover på grund av skada i Franska mästerskapens åttondelsfinal i maj så har 36-åringen imponerat i årets tredje grand slam-turnering.

– Jag hade en väldigt tuff förlossning och har knappt klarat av att ta mig tillbaka. Under en tid kunde jag knappt gå till min egen brevlåda, säger Williams till Eurosport.

I semifinalen mot 13-rankade tyskan Julia Görges, som aldrig tidigare varit så långt framme i en grand slam-turnering, var Williams överlägsen. Matchen var över efter drygt en timmes spel sedan amerikanskan vunnit i raka set, 6–2, 6–4.

Williams är nu framme i sin första grand slam-final sedan turneringssegern i Australian Open, Melbourne, i januari 2017. Motståndare blir den 30-åriga tyskan Angelique Kerber, precis som i Wimbledon-finalen för två år sedan då Williams vann med 7–5, 6–3.

Kerber – som vann Australian Open och US Open 2016 – besegrade 12-rankade lettiskan Jelena Ostapenko i raka set, 6–3, 6–3, i sin semifinal och är nu ute efter revansch, och sin första titel, i Wimbledon.

– Hon (Kerber) är en väldigt bra grässpelare, säger Williams om finalmotståndet.

Williams, sjufaldig segrare i Wimbledon, blir vid en ny turneringsseger historisk och tangerar Margaret Courts rekord på 24:a grand slam-titlar.

Läs mer: Serena Williams seedas till Wimbledon 

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.