Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sport

Williams och Sjarapova vidare

Serena Williams vann klart.
Serena Williams vann klart. Foto: REX/Shutterstock

Förra årets finalister, Serena Williams och Maria Sjarapova, är båda klara för tredje omgången i Australian Open efter att ha krossat sina motståndare.

Sjätteseedade Petra Kvitova stod för dagens favoritfall.

Den regerande mästaren Serena Williams vann mot taiwanesiskan Hsieh Su-Wei i två raka set. Amerikanskan, som har tagit hem titeln i Melbourne sex gånger tidigare, jagar Steffi Grafs rekord på 22 grand slam-titlar. Hon vann med 6–1, 6–2.

– Hon var definitivt en svår motståndare men det var bra för mig, jag behövde det, säger Williams, som gjorde sin grand slam-debut i Melbourne 1998.

Den femteseedade ryskan Maria Sjarapova, i final mot Williams förra året, tappade även hon bara tre game i sin match mot den oseedade vitryskan Aliaksandra Sasnovitj. Segersiffrorna skrevs 6–2, 6–1.

– Det är härligt att vara tillbaka här efter att ha nått finalen i fjol. Det var en motståndare jag aldrig hade mött förut vilket alltid är svårt men jag är glad att jag klarade det, säger Sjarapova.

Moskva-födda Daria Gavrilova, som numera tävlar för Australien, stod för en skräll och besegrade sjätteseedade tjeckiskan Petra Kvitova med 6–4, 6–4.

Sedan tidigare är också Simona Halep (seedad tvåa) och Venus Williams (åtta) utslagna i damernas singelturnering.