Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-02 00:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/woods-osaker-pa-spel-i-masters-jag-hoppas/

Sport

Woods osäker på spel i Masters: ”Jag hoppas”

Tiger Woods kan just nu inte spela golf, men hoppas kunna spela US Masters. Arkivbild.
Tiger Woods kan just nu inte spela golf, men hoppas kunna spela US Masters. Arkivbild. Foto: Ryan Kang/AP

Tiger Woods riskerar att missa årets första major, US Masters på Augusta, som inleds om drygt sex veckor.

45-åringen kan ännu inte träna ordentligt efter en ryggoperation i december.

– Jag har inte så mycket spelrum, säger golfstjärnan till CBS.

TT Text

För två månader sedan opererade Tiger Woods ryggen för femte gången och han är sedan dess inne i en rehabiliteringsperiod.

I en intervju med tv-kanalen CBS berättar den 45-årige amerikanske golfstjärnan att han inte kan lova att han spelar någon tävling före årets första major US Masters, som inleds den 8 april.

Woods, som inte spelat en tävling sedan den coronaframflyttade Mastersturneringen i november förra året, hoppas i stället att det är på Augusta han gör sin comeback.

Men han är osäker på om det kommer att gå.

– Gud, jag hoppas det. Men jag måste komma dit först. Jag har inte så mycket spelrum. Jag har bara en rygg, säger han till CBS.

Den 15-faldige majorvinnaren beräknade att rehabiliteringen efter operationen, som utfördes den 23 december 2020, skulle ta tio till tolv veckor. Nu har det snart gått nio veckor utan att han kunnat träna ordentligt.

– Jag har tittat på min putter, säger Woods, som i helgen var prisutdelare vid tävlingen Genesis Invitational och vann Masters 2019, och tillägger:

– Planen just nu är att ta sig igenom morgondagen och sedan ta sig framåt.

Ämnen i artikeln

Tiger Woods
Golf

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt