Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-29 03:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ymers-mardrom-stalls-mot-varldsfyran/

SPORT

Ymers mardröm: Ställs mot världsfyran

Mardrömslottning för Mikael Ymer.
Mardrömslottning för Mikael Ymer. Foto: Glyn Kirk/AFP

Mikael Ymer ställs mot världsklassmotstånd direkt i Australian Open. Svensken lottades mot fjärdeseedade Stefanos Tsitsipas i första omgången.

TT Text

Det blir därmed en repris på matchen i tredje omgången i fjolårets upplaga av Australian Open. Då hade 82-rankade Ymer ingenting att sätta emot och förlorade mot den grekiske världsfyran i tre raka set, 4–6, 1–6, 1–6.

Det var första gången i karriären som den 23-årige Sverigeettan tog sig till tredje omgången i en grand slam-turnering. Han lyckades sedan upprepa bedriften i Franska mästerskapen några månader senare.

Storebror Elias Ymer kan fortfarande kvala in till turneringen i Melbourne. Han möter chilenaren Alejandro Tabilo i en kvalfinal natten mot fredag, svensk tid.

På damsidan fick Rebecca Peterson en betydligt mer tacksam lottning. Hon möter hemmaspelaren Daria Saville, rankad 385 i världen, i första omgången. Vid seger i den matchen kan hon dock ställas mot polska världsåttan Iga Swiatek i nästa match.

Även Mirjam Björklund har chans att ta sig till huvudturneringen. Den 23-åriga svenskan är framme i kvalfinal, som spelas natten mot fredag, där hon ställs mot amerikanskan Katie Volynets.

Björklund har aldrig tidigare spelat i en grand slam-turnering.

Australian Open inleds på måndag.

Läs mer: Djokovic med i lottningen av Australian Open

Ämnen i artikeln

Tennis

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt