Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-10 15:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/ytterligare-tre-f1-lopp-stalls-in/

Sport

Ytterligare tre F1-lopp ställs in

Det blir ingen F1-tävling i Baku, Azerbajdzjan, i år. Coronapandemin gör att loppet ställs in, meddelar formel 1. Arkivbild.
Det blir ingen F1-tävling i Baku, Azerbajdzjan, i år. Coronapandemin gör att loppet ställs in, meddelar formel 1. Arkivbild. Foto: Sergei Grits/AP

Formel 1 ställer in ytterligare tre av årets planerade tävlingar på grund av coronapandemin. Loppen i Azerbajdzjan, Singapore och Japan stryks samtliga från årets kalender, meddelar formel 1-arrangören i ett uttalande.

TT Text

”På grund av de pågående utmaningarna som covid-19 innebär har vi tillsammans med arrangörerna i Azerbajdzjan, Singapore och Japan tagit beslutet att ställa in deras respektive tävlingar för säsongen 2020”, säger formel 1.

Fyra andra lopp har ställts in sedan tidigare och hela VM-programmet har reviderats. Årets F1-premiär är nu planerad till Österrike 3–5 juli och de åtta hittills schemalagda tävlingarna går samtliga i Europa. Målet är att säsongen till slut ska bestå av 15–18 lopp.

Ämnen i artikeln

Motorsport
Formel 1

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt