Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-22 22:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/zibanejad-raddade-kvar-rangers-i-slutspelet/

SPORT

Zibanejad räddade kvar Rangers i slutspelet

Rangers firar Mika Zibanejads andra mål i matchen.
Rangers firar Mika Zibanejads andra mål i matchen. Foto: TT

New York Rangers vände underlag till seger och kvitterar åttondelsserien mot Pittsburgh. Mika Zibanejad gjorde två mål och två assist i 5–3-segern.

– Återigen visar vi att vi inte ger oss, och det är vad jag älskar med det här laget, säger Zibanejad efter matchen.

Nu väntar avgörandet i match sju.

TT Text

Det såg ut att vara slutspelat för New York Rangers i Stanley Cup. Pittsburgh ledde inte bara åttondelsserien med 3–2 i bäst av sju. Hemmalaget ledde även första perioden i den sjätte matchen med 2–0.

Men två mål av Rangers Mika Zibanejad i början av andra och ytterligare ett av Chris Kreider (assisterad av Zibanejad) några minuter senare tog gästerna från New York till ledning.

Pittsburgh lyckades dock kvittera före sista periodvilan.

Med en och en halv minut kvar av ordinarie matchtid lyckades dock Kreider igen, åter assisterad av Zibanejad, få pucken i mål. Och minuten senare friserade Andrew Coop, det enda av Rangers mål under kvällen som Zibanejad inte var inblandad i, slutresultatet till 5–3.

Nu väntar ett sjunde och avgörande åttondelsmöte för lagen. Den matchen spelas natten mot måndag svensk tid, och Rangers kan ha ett litet övertag då de har hemmaplan.

Några som inte lyckades hela vägen var Washington.

Inför match sex mot Florida låg huvudstadslaget under med 3–2 i matcher. Florida kopplade grepp även om match sex men med drygt en minut kvar av ordinarie speltid kvitterade Washington genom T.J. Oshie och tog mötet till förlängning.

Men i tredje förlängningsminuten var slutspelet över för Washington då Floridas Carter Verhaeghe satte det vinnande målet. Matchen slutade 4–3 till Florida.

Nicklas Bäckström, som gjorde ett av Washingtons mål, är i och med förlusten nu spelbar i ishockey-VM i Finland som för Sveriges del inleds senare under lördagen.

Washingtons Johan Larsson noteras för en assist liksom Floridas Patric Hörnqvist.

Ämnen i artikeln

Ishockey NHL

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt