Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-31 14:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/zibanejads-dromstart-pa-aret-tva-mal/

SPORT

Zibanejads drömstart på året – två mål

Det blev en fin start på hockeyåret 2023 för svensken Mika Zibanejad
Foto: Lynne Sladky/AP

Mika Zibanejad inledde det nya året som segerorganisatör med två mål när New York Rangers besegrade Florida med 5–3.

TT Text

Det var svenskens 17:e och 18:e mål i NHL den här säsongen. Han gjorde 1–0 efter 14.36 i första perioden då pucken snöpligt hamnade bakom Florida-målvakten Sergej Bobrovskij. Zibanejad gjorde sedan 2–0 i mitten av andra perioden genom prickskytte.

– Det där första målet… jag önskar jag kunde hävda att jag lurade målvakten och det gjorde jag väl i och för sig, men det var inte avsiktligt. Jag tappade pucken. Kanske blir det bättre om jag misslyckas med mina finter även i fortsättningen, säger Zibanejad till Aftonbladet med ett skratt.

– Fast det har känts bra på slutet och det är såklart roligt att få inleda ett nytt år på det viset. Särskilt som vi vann. Alla poäng är viktiga nu.

Förutom Carolina, som dragit ifrån i Metropolitan-divisionen, är det mycket jämnt i den östra serien när det gäller kampen om slutspelsplatserna.

– Det kommer att bli ett race hela vägen, säger Zibanejad.

Ämnen i artikeln

Ishockey
Ishockey NHL

Kommentarsfältet stänger. Nu finns inte längre möjligheten att kommentera artiklar på DN. Vi hoppas att ni som uppskattat att kommentera artiklar ändå fortsätter att engagera er i vår journalistik, och tar debatten vidare på andra vis. Tack alla läsare för ert engagemang!

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt