Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-01 19:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/zlatan-ger-milan-ledningen-i-toppmotet/

Sport

Zlatan matchhjälte för Milan i toppmötet

Bild 1 av 2 Zlatan Ibrahimovic firar 1–0-målet.
Foto: Andreas Solaro/AFP
Bild 2 av 2 Zlatan Ibrahimovic firar 1–0-målet.
Foto: Andreas Solaro/AFP

Zlatan Ibrahimovic har slagit till igen – två gånger om. Han gjorde både 1–0 och 2–0 när Milan vann toppmatchen borta mot Napoli med 3–1.

Zlatan är därmed tillbaka i ensam skytteligaledning i Serie A, men lämnade planen med en lårskada i slutet av matchen.

Vid 39 års ålder är Zlatan Ibrahimovic i en sällan skådad form.

Han visade först sin styrka i huvudspelet när han från straffpunkten nickade in ett inlägg från Theo Hernandez från vänsterkanten, i den 20:e minuten. I en kontring i den 55:e minuten ökade han sedan på till 2–0 när han stötte in bollen i mål, återigen efter ett inspel från vänster.

Zlatan har därmed gjort mål i alla sina sex framträdanden hittills i ligan. Målen i bortamatchen mot Napoli var hans nionde och tionde för säsongen.

Inför matchen hade Juventus Cristiano Ronaldo gått upp jämsides med Zlatan i skyttetoppen efter sina två mål på lördagen. Det ser ut att bli en het kamp om skyttetiteln mellan de två stjärnorna.

Oroande var dock att Zlatan i den 79:e minuten tvingades lämna planen, med en skada i baksidan på vänster lår. Det återstår att se hur länge succéspelaren blir borta.

Napoli reducerade till 1–2, men en utvisning blev ödesdiger för laget i jakten på kvittering. I den 94:e minuten gjorde norrmannen Jens Petter Hauge 3–1 för Milan som nu toppar Serie A.

Tidigare i veckan har den 39-årige svensken hyllats av flera storheter inom fotbollen som managern Jose Mourinho och Milans försvarslegendar Franco Baresi. Baresi jämförde Zlatan med gamla storspelare som Ruud Gullit och Marco van Basten.

– van Basten och Gullit hade den här kvaliteten, den fysiska styrkan och personligheten. Ibra gör skillnad, precis som de gjorde, sade Baresi.

Även Romaikonen Francesco Totti har stämt in i hyllningskören. I Gazzetta dello sport hävdar han att Zlatan kan spela tills han blir – 50. Totti själv lade av vid 40 års ålder.

Ämnen i artikeln

Fotboll
AC Milan

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt