Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-05 21:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/zlatan-ibrahimovic-har-lamnat-sverige/

Sport

Zlatan Ibrahimovic har lämnat Sverige

Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic. Foto: Maxim Thoré/Bildbyrån

Zlatan Ibrahimovic lämnade Sverige och åkte tillbaka till Milano på måndagen. Det säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till SVT.

Den svenske stjärnan har varit i Stockholm och tränat med Hammarby de senaste veckorna. Nu väntar i stället två veckors karantän i Italien.

– Det var en rolig och spännande tid att ha honom här men han har åkt tillbaka till Italien i dag. Vi utgår från att han ska slutföra sitt kontrakt med Milan, säger Jesper Jansson till SVT.

Gazzetta dello Sport skriver att Zlatan Ibrahimovic tar ett privatplan från Stockholm till Milano, där hans lagkamrater förra veckan fick börja träna individuellt på träningsanläggningen när Italiens restriktioner på grund av coronaviruset lättades något. 

Ibrahimovic kommer att kunna delta på träningarna först den 25 maj, eftersom alla som kommer till Italien från utlandet måste isolera sig i två veckor.

Var han ska bo i Italien är oklart, då han bodde på hotell i Milano när han kom till Milan i januari och fram tills att han lämnade då coronakrisen slog till.

Det är fortfarande osäkert om och i så fall när Serie A kan spelas klart. Från och med den 18 maj blir det tillåtet att träna i grupp. Zlatan har kontrakt med Milan till den 30 juni.

Jesper Jansson säger till SVT att inga konkreta diskussioner har förts om att Zlatan skulle kunna spela för Hammarby efter det.

– Man vet inte i dessa tider i med osäkerheten inom fotbollen. Jag tror inte Zlatan vet själv heller. Han är fullt fokuserad på sin arbetsgivare Milan, säger Jansson.

Läs mer: Sportchefen om Zlatan till Hammarby: ”Chansen finns nog”