Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-03 20:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/zlatan-ibrahimovic-startar-coronainsamling/

Sport

Zlatan Ibrahimovic startar coronainsamling

Zlatan Ibrahimovic har startat en insamling för sjukhus i Italien.
Zlatan Ibrahimovic har startat en insamling för sjukhus i Italien. Foto: Antonio Calanni/AP

Italien är hårt drabbat av coronavirusets spridning.

Nu agerar Zlatan Ibrahimovic för att hjälpa den hårt ansatta vården.

– Italien har alltid gett mig så mycket och i den här dramatiska tiden vill jag ge tillbaka ännu mer till det här landet som jag älskar, säger den svenske fotbollsstjärnan.

TT Text

• Zlatan Ibrahimovics spel med Milan har precis som allt annat i sportväg i Italien stoppats på grund av coronavirusets utbrott i landet. Nu meddelar Ibrahimovic att han tillsammans med de han jobbar med har startat en insamling till flera sjukhus i Italien.

– Det är en allvarlig fråga och vi behöver konkret hjälp som inte bara handlar om ett videoinlägg. Jag räknar med generositet från mina kollegor, från alla professionella idrottare och de som vill göra en liten eller stor donation beroende på vad man har för möjlighet, för att sparka bort det här viruset, säger Ibrahimovic i ett videoinlägg på Instagram.

Italien är det land som efter Kina är värst drabbat av det nya coronaviruset. Totalt har drygt 31.000 personer konstaterats smittade och 2.500 har dött.

– Tillsammans kan vi verkligen hjälpa sjukhus och läkare och sjuksköterskor som arbetar osjälviskt varje dag för att rädda våra liv. För i dag är det vi som hejar på dem. Låt oss tillsammans sparka bort coronaviruset och vinna den här matchen, säger Ibrahimovic.

38-åringen har själv skänkt en miljon kronor till insamlingen som döpts till ”Kick the virus away”. På en timme hade över 400 givare skänkt över 100.000 kronor.

Läs mer: Brignones seger ljusglimt i hårt drabbat Italien: ”Tillsammans besegrar vi corona”