Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sport

Zlatan: Jag förhandlar inte med någon klubb

Foto: Glyn Kirk/AFP

London. Zlatan Ibrahimovic känner sig ung, ser ljust på framtiden och säger att han har perfekta relationer till engelsk fotboll. Inför PSG:s bortamöte med Chelsea skriver franska medier att en övergång till Manchester United ligger nära till hands.

På tisdagskvällens presskonferens i Chelseas hemmaarena Stamford Bridge gav Zlatan Ibrahimovic få ledtrådar om var han ska spela nästa säsong.

– Jag har två månader kvar med Paris. Sedan ska jag spela EM för mitt landslag. Efter det finns ingenting. Jag förhandlar inte med någon, men är inte orolig. Framtiden ser ljus ut, sade han.

Franska Le Sport 10 placerar honom i Manchester eftersom Uniteds nya tränare Jose Mourinho vill ha med Zlatan Ibrahimovic dit. Säsongen 2008/2009 vann de båda italienska ligan tillsammans med Inter.

Ibrahimovic betecknar sina relationer med engelsk fotboll som utomordentliga.

– Först hade jag inga relationer alls. Efter mina fyra mål är de perfekta, sade han och syftade på Sveriges 4-2-seger mot England 2012 på Friends arena. Anfallaren gjorde alla svenska målen, främst en cykelspark som gått till historien.

Förra årets åttondelsfinal på Stamford Bridge vann PSG efter en dramatisk förlängning och krossade därmed Chelseas dröm att vinna både Premier League och Champions League. En stor del av matchen spelade Paris med en man mindre på plan sedan Zlatan blivit tveksamt utvisad efter 30 minuter.

– Jag tänker aldrig på hämnd. Varje match är en ny match, men förhoppningsvis stannar jag längre på plan än senast.

Foto: Matt Dunham
Zlatan Ibrahimovic fick rött kort senast han var på Stamford Bridge. Foto: AP

Med sina 34 år finns inte många chanser kvar att vinna Champions League, men frågan om hans ålder och fortsatta karriär viftade Zlatan Ibrahimovic bort.

– Min karriär är inte på väg mot sitt slut. Ålder är bara en siffra. Skillnaden är hur du känner dig och jag känner mig ung. Men jag har mognat och insett att jag inte blir en sämre eller bättre spelare om jag vinner Champions League eller ej.

Ibrahimovic är övertygad om att PSG någon gång kommer att vinna Champions League. Ägaren sedan några år tillbaka, Qatar Investment, kräver det.

– Om det blir med eller utan mig återstår att se.

När det gäller onsdagskvällens match mot Chelsea konstaterade han den inte blir inte lätt.

– Men kan vi spela det spel vi vill så har vi goda möjligheter, sade han.

Mer om Chelsea–PSG

 

  • ”Hiddink har fått Chelsea i balans”
    Onsdag kväll avgörs Zlatan Ibrahimovics fortsatta öde i Champions League. Returmöte med Chelsea på Stamford Bridge i London. PSG har 2–1–segern för tre veckor sedan med sig. Men är den marginalen tillräcklig?
  • Zlatans uttalande får blandade reaktioner
  • Zlatan Ibrahimovic har antytt att han kan tänka sig att flytta till en klubb i England, ett uttalande som fått stor uppmärksamhet i brittiska medier.
  • Zlatan hyllas i England
  • Zlatan hyllade sig själv efter gårdagens Champions League-match mot Chelsea. Och även i engelsk press får han höga betyg efter 2–1-segern.