Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-24 04:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/zlatan-om-kulusevski-glad-for-hans-skull/

Sport

Zlatan om Kulusevski: ”Glad för hans skull”

Zlatan Ibrahimovic anlände till Milano under torsdagen. Foto: STR/AFP

Torsdagen var en stor dag för svensk fotboll. 

Zlatan Ibrahimovic till Milan – och Dejan Kulusevski till Juventus. 

– Jag har hört mycket positivt om honom och jag är glad för hans skull, säger Zlatan om landsmannens övergång. 

Zlatan Ibrahimovic, 38, är tillbaka i fotbolls-Europa. Under torsdagen landade svensken i Milano för att slutföra sin övergång med AC Milan, där han har skrivit på ett avtal till sommaren. 

Under fredagen höll han sin första presskonferens sedan återkomsten till klubben där han spelade mellan 2010 och 2012. 

Där fick han bland annat frågor om varför han återvänder, vad han kan bidra med för att förbättra Milans tabellposition – och Dejan Kulusevskis övergång till Juventus, som offentliggjordes under torsdagen. 

– Att ha svenska spelare som är representerade i olika lag i de stora ligorna är definitivt bra. När du är i USA är det svårt att följa olika ligor, men jag har hört mycket positivt om honom och jag är glad för hans skull. När man kommer till en storklubb förstår man vad som krävs för att nå den verkliga toppen, säger Ibrahimovic. 

Milans resultat under den första halvan av säsongen har varit allt annat än bra och efter 17 spelade omgångar ligger laget på elfte plats i ligan. 

Nu hoppas Zlatan kunna hjälpa laget till en mer framskjuten placering. 

– Både laget och jag har mål. Laget måste förbättra sig och jag vill ha roligt på planen. Att vara borta i ett år på grund av skada var inte kul, men när du känner atmosfären på arenan är det en speciell känsla. Jag föredrar när folk buar, då blir jag mer uppumpad, säger svensken som är glad över att vara tillbaka i Milan. 

– Att skriva på för Milan som 38-åringen är ovanligt. Att jag är här betyder att jag har något kvar att visa och om klubben inte trott på mig hade de inte gjort den här affären. Jag är glad att vara tillbaka och det är ett bevis på att det jag gjort fungerar.

Milans nästa match i Serie A spelas på måndag mot Sampdoria, men om Zlatan kommer att finnas med i Milans laguppställning återstår att se. 

Senast svensken spelade en match var i slutet av oktober för sin dåvarande klubb Los Angeles Galaxy. 

– Jag har tränat på väldigt bra eftersom att jag gillar att hålla igång. Jag känner mig redo, även om jag inte tränat så mycket med boll, säger Zlatan. 

Läs mer: Zlatan om nya tröjnumret i Milan: ”Barnen valde”