Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-11-30 12:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/zlatan-om-overfallet-mot-spanien-skulle-gora-det-igen/

SPORT

Zlatan om överfallet mot Spanien: ”Skulle göra det igen”

Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild. Foto: Pontus Lundahl/TT

Zlatan Ibrahimovic tappade humöret i VM-kvalmatchen mot Spanien och sänkte César Azpilicueta.

Nu ger den svenske stjärnan sin bild av överfallet.

– Jag gjorde det med meningen. Han gjorde något dumt mot min lagkamrat, säger han till The Guardian.

TT Text

Sverige föll med 0–1 mot Spanien och missade chansen att direktavancera till VM i Qatar nästa år.

I slutminuterna var Zlatan Ibrahimovic inblandad i en rörig situation som inte framgick i tv-sändningen.

40-åringen hamnade i en duell med César Azpilicueta och satte en stenhård armbåge i ryggen på spanjoren som föll ner i gräset.

– Jag gjorde det med meningen. Jag skäms inte över att säga det. Han gjorde något dumt mot min lagkamrat. Lekte tuff mot honom, säger Ibrahimovic till The Guardian.

– Det var dumt, men jag gjorde det för att få honom att förstå. ”Du gör fan inte sådär. Du har inte stake nog att göra det mot mig igen. Då kommer jag visa vad som händer”.

På frågan om Azpilicueta sade något efter matchen svarar Ibrahimovic:

– Vad ska han säga? Han skulle inte säga det till mig, han ska säga det till min lagkamrat som inte kommer göra något för att han är för snäll. Det var inte bra gjort av mig men jag skulle ändå göra det igen. Sån är jag. Jag skäms inte över att säga det.

Efter händelsen tilldelades Zlatan Ibrahimovic sitt andra gula kort i kvalspelet, vilket innebär att han är avstängd i Sveriges kommande playoffmatch i mars.

– Det handlar inte om att missa playoff. Det handlar om att få honom att förstå att han inte kan ge sig på någon som ligger ner. Du attackerar inte en hund som inte kan prata. Attackera den som har möjlighet att göra något. Det är lätt ge sig på mina lagkamrater som är 20 år gamla och väldigt snälla killar. Jag hoppas att han förstår nu.

– Jag är inte rädd för att säga det till dig. Jag gjorde något dumt, men jag skulle göra det igen. 100 procent.

På fredag lottas vilka Sverige får möta i playoff i mars.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt