Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-25 11:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/zlatan-pa-besok-hos-hammarby/

Sport

Zlatan på besök hos Hammarby

Foto: Miguel Medina/AFP

Zlatan Ibrahimovic besökte på måndagen Hammarbys kansli och träningsanläggning i Årsta. 

– Han har varit här för att träffa oss och lära känna oss lite bättre, säger föreningens ordförande Richard von Yxkull till Fotbollskanalen.

På grund av sjukom var Zlatan Ibrahimovic inte med när Milan spelade 1–1 mot Hellas Verona i Milano på söndagen. I stället dök han upp i Stockholm dagen efter.

Hammarbys vänsterback Jean Carlos De Brito publicerade ett foto på Instagram tillsammans med Ibrahimovic och skrev: ”En stor idol och en stor människa.”

Zlatan köpte i höstas in sig i Hammarby fotbolls aktiebolag, men det är oklart hur aktiv han kommer att vara som delägare. På senare tid har han delat reklam för Bajens säsongskortsförsäljning i sina sociala medier, och ska ha spelat in en video för att locka den nigerianske spelaren Akinkunmi Amoo till klubben.

Zlatans flickvän och barn har bosatt sig i Stockholm medan 38-åringen spelar i Milan. Nu har Ibrahimovic fått se Hammarbys anläggning i Årsta.

– Han har inte varit här tidigare så han ville komma ner och träffa oss, titta hur det ser ut här och bekanta sig, säger Richard von Yxkull till Fotbollskanalen.

Han tonar ner superstjärnans engagemang i klubben.

– Med den han är kan han förhoppningsvis hjälpa oss i den rollen han kommer få. Men det är alldeles för tidigt säga något, han är en aktiv spelare och satsar på sin karriär. Det är inte det här han fokuserar på nu.

Samtidigt säger Milans tränare Stefano Pioli att han hoppas ha svensken tillbaka i träning under veckan. Ibrahimovic har tillskrivits stor betydelse för lagets stegrande form sedan han kom vid årsskiftet, och väntas nu vara tillbaka matchredo till söndagens Milanoderby mot Inter. 

– Det är inte rätt att ett lag ska vara beroende av bara en spelare, för då finns ingen balans. Men att inte ha Zlatan tillgänglig skulle vara tufft, säger Pioli till italienska medier i samband med att priset för Serie A:s bäste tränare delas ut.

Läs mer:

Anders Sännås: Milans kris inte över – laget blekt utan Zlatan

Därför har Zlatans staty förstörts – av fansen som älskat honom