Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-11-29 04:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/zlatan-slapper-ny-bok-gor-upp-med-sitt-forflutna/

SPORT

Zlatan släpper ny bok: ”Gör upp med sitt förflutna”

Zlatan Ibrahimovic är återigen aktuell med en ny bok.
Zlatan Ibrahimovic är återigen aktuell med en ny bok. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Zlatan Ibrahimovic släpper en ny bok.

I december utkommer ”Adrenalina”, meddelar Albert Bonniers förlag i ett pressmeddelande.

Tio år har gått sedan Zlatan Ibrahimovic släppte sin första självbiografi ”Jag är Zlatan Ibrahimovic”, skriven av författaren David Lagercrantz, som handlade om den svenske fotbollsstjärnans karriär fram till första sejouren i Milan 2011.

2018 kom uppföljaren ”Jag är fotboll” efter ett samarbete med journalisten Mats Olsson som bland annat behandlar flytten till Paris Saint-Germain, tiden i Manchester United och Los Angeles Galaxy.

Den 8 december kommer ytterligare en bok. Den här gången är det tillsammans med La Gazzetta dello Sports skribent Luigi Garlando som Zlatan avhandlar både det som varit och det som komma skall för den 40-årige och alltjämt aktive landslagsanfallaren.

”Det här är inte ett evangelium utan en 40-årig mans dagbok. En man som gör upp med sitt förflutna och ser framtiden rakt i ögonen som om den vore ännu en motståndare att möta i närkamp”, skriver Albert Bonniers förlag i ett pressmeddelande.

I ”Adrenalina – Mina okända berättelser” berättar Ibrahimovic bland annat om sin oro för framtiden och ”den svåra konsten att låta adrenalin och balans ta lika stor plats såväl i vardagen som på fotbollsplanen”.

Trots sin ålder har Zlatan Ibrahimovic uttryckt att han ännu inte ser något slut på sin proffskarriär. Hans nuvarande kontrakt sträcker sig till nästa sommar och så sent som förra veckan rapporterade La Gazzetta dello Sport att Milan är på väg att komma överens om ett nytt avtal med svensken.

Läs mer:

Zlatan mest omskriven för tionde gången

Zlatan om överfallet mot Spanien: ”Skulle göra det igen”

Milans första förlust – trots två Zlatanmål

Ämnen i artikeln

AC Milan
Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt