Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-06 15:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/zlatan-statyn-flyttas-efter-sommaren/

Sport

Zlatan-statyn flyttas efter sommaren

Zlatan-statyn har vandaliserats flera gånger. I december fick den näsan avsågad samtidigt som den målades vit.
Zlatan-statyn har vandaliserats flera gånger. I december fick den näsan avsågad samtidigt som den målades vit. Foto: Johan Nilsson/TT

Det blir flytt till ny adress för Zlatan Ibrahimovic. I alla fall för hans staty. Enligt Sydsvenskan så kommer kommunstyrelsens arbetsutskott i Malmö på måndag att besluta att statyn förblir i Malmö men att den får en ny placering.

TT Text

Den tidigare platsen, utanför stadion i Malmö, har inneburit upprepad vandalisering av statyn efter det att Ibrahimovic, med förflutet i Malmö FF, gått in som delägare i allsvenska konkurrenten Hammarby.

Enligt Sydsvenskan ska Malmö FF få vara med och bestämma var statyn ska placeras, och återkomma till kommunen med förslag till hösten. Något som förvånar Malmö FF.

”Jag har inte den informationen och brukar inte kommentera frågor där vi inte har förstahandsinformation”, skriver Malmö FF:s vd Niclas Carlnén i ett sms till Sydsvenskan.

Statyn har efter vandaliseringen tagits ned och förvaras nu tillfälligt inlåst.

Läs mer: Därför har Zlatans staty förstörts – av fansen som älskat honom