Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-10 00:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/100-tal-vaccinerades-i-seniorboende-nu-utreds-vardbolaget-familjelakarna/

STHLM

100-tal vaccinerades i seniorboende – nu utreds vårdbolaget Familjeläkarna

Bostadsrättsföreningens ordförande Lars Wahlgren mejlade Familjeläkarna och frågade om de kunde komma och vaccinera de boende. ”Då fick jag snabbt svar”, säger han.
Foto: Nicklas Thegerström

Vaccinet mot covid-19 är en bristvara och det finns därför en strikt prioritetsordning för vilka som ska få det först.

Men redan i januari vaccinerades en bostadsrättsförening för personer över 55 år sedan de själva kontaktat Familjeläkarna i Saltsjöbaden.

Nu granskas vårdbolaget av Region Stockholm.

– Vi har valt att inleda en utredning för att det finns tecken på att man frångått prioriteringsordningen, säger Hesam Akbari på regionens pressfunktion.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.