Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-27 17:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/11-arig-flicka-saknas-efter-terrordadet/

STHLM

11-årig flicka saknas efter terrordådet

En 11-årig flicka saknas efter fredagens terrordåd. Mamman talade med sin dotter minuter innan den misstänkte gärningsmannen rammade in i Åhléns City.

Flickan klev av bussen på Sergels torg precis när den misstänkte 39-åringen körde sin lastbil i hög hastighet längs Drottninggatan. I det sista telefonsamtalet, strax före attacken, bestämde mor och dotter att de skulle ses i tunnelbanan.

Polisen har säkrat dna-prover från flickan för att kunna utreda vad som har hänt. Familjen har efterlyst henne på sociala medier.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt