Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-03-23 14:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/15-aring-doms-for-knivskarning-pa-skola/

STHLM

15-åring döms för knivskärning på skola

En 15-årig pojke döms för en knivskärning på Engelska skolan i Tyresö i januari. Han döms för två fall av grov misshandel och inte för mordförsök, som han åtalades för i ett av fallen, skriver tidningen Mitt i.

Rätta artikel

Pojken har erkänt att han skadade eleverna men han har sagt att han inte hade för avsikt att döda den elev som blev värst skadad eller den som gick emellan.

15-åringen har på ”ett okontrollerat och farligt sätt hanterat en livsfarlig kniv i en folkmassa och därvid träffat en helt oskyddad – som endast försökt avstyra bråket – med ett knivhugg i armen”, skriver tingsrätten i domen, enligt tidningen.

Pojken döms till ungdomsvård, ungdomstjänst och ska också betala skadestånd.

Ämnen i den här artikeln:

Tyresö
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt