Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-16 00:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/15-poliser-far-medalj-for-insats-pa-drottninggatan-7-april/

STHLM

15 poliser får medalj för insats på Drottninggatan

Poliserna fick medalj för sin insats under terrordådet på Drottninggatan i april förra året.
Poliserna fick medalj för sin insats under terrordådet på Drottninggatan i april förra året. Foto: Jonas Lindkvist

15 poliser fick i förra veckan medaljer för modiga insatser och förtjänstfullt ledarskap under terrorattentatet på Drottninggatan i april förra året.  

Amanda Dahl
Rätta artikel

De sex poliser som var de första att gå in i Åhléns city, då det kom larm om skottlossning inne i varuhuset, är några av de som tilldelades polisens förtjänstmedalj, skriver polisen i ett pressmeddelande

– Det är med ödmjukhet jag tar emot medaljen i dag, och jag vill verkligen betona att det var ett lagarbete och att det var många fler utöver oss som i dag får medaljer som arbetade hårt, säger Malin Lindström som är en av de som nu prisats för sin insats i pressmeddelandet.

Även operatörer på regionledningscentralen i Stockholm, några av de som ledde insatsen och poliser som arbetade under gripandet av den nu dömde Rakhmat Akilov tilldelades medaljer i guld och silver. 

– Det är med blandade känslor jag delar ut dessa medaljer. Det som inträffade den 7 april 2017 var ett trauma för hela landet och många kommer för alltid att sörja dem de förlorade denna dag. I det fruktansvärda utfördes ett fantastiskt arbete för att hjälpa skadade och återställa trygghet och säkerhet, säger rikspolischef Anders Thornberg i pressmeddelandet. 

Förslag: Specialambulanser ska leda arbetet vid terrorangrepp