Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-27 18:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/150-aterinsjuknade-utreds-lakaren-andreas-smittades-tva-ganger/

STHLM

150 återinsjuknade utreds – läkaren Andreas smittades två gånger

Ungefär en vecka efter att Andreas Longueville fick sina första symptom, andra gången han testades positiv för covid-19, blev även hans fru sjuk. Det visade sig att även hon smittats av viruset. Andreas Longueville kan inte säkert veta att det var han som smittade henne, men tycker att även de som testat positivt för viruset en gång borde vara försiktiga i möten med andra.
Ungefär en vecka efter att Andreas Longueville fick sina första symptom, andra gången han testades positiv för covid-19, blev även hans fru sjuk. Det visade sig att även hon smittats av viruset. Andreas Longueville kan inte säkert veta att det var han som smittade henne, men tycker att även de som testat positivt för viruset en gång borde vara försiktiga i möten med andra. Foto: Lisa Mattisson

För två veckor sedan testade narkosläkaren Andreas Longueville positivt för covid-19 – för andra gången.

Just nu undersöker Folkhälsomyndigheten omkring 150 fall av återinsjuknade i corona. Enligt myndigheten tyder mycket på att även den som insjuknar en andra gång har ett visst skydd.

– Man är med all sannolikhet inte så smittsam och får inte en allvarligare infektion, säger avdelningschef Karin Tegmark Wisell.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in