Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-21 13:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/17-aring-doms-till-ungdomsvard-efter-skjutning-i-svedmyra/

STHLM

17-åring döms till ungdomsvård efter skjutning i Svedmyra

En 17-årig ung man döms till ett års sluten ungdomsvård för synnerligen grov misshandel efter en skjutning i Svedmyra sommaren 2020.

Det var på kvällen den 1 juli 2020 som polisen larmades om att en skottskadad man påträffats utomhus i Svedmyra i södra Stockholm. Mannen fördes till sjukhus med allvarliga skador.

På sin hemsida skriver polisen att det sedan visade sig att 17-åringen och ytterligare en person, som inte kunnat knytas till brottsplatsen, hade angripit mannen med pistol och kniv. Han misshandlades också med flera slag och sparkar mot kropp och ansikte. Därefter avlossade 17-åringen ett skott då mannen låg ned, det träffade i höften.

Flera personer greps, men dessa släpptes senare och avfördes från utredningen.

17-åringen, som var 16 år vid händelsen i Svedmyra, döms nu till ett års sluten ungdomsvård för synnerligen grov misshandel och narkotikabrott. Han ska även betala ett skadestånd till målsäganden på närmare 120.000 kronor.

Ämnen i artikeln

Söderort
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt