Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-03 17:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/20-arig-rappare-domd-och-atalad-igen/

STHLM

20-årig rappare dömd – och åtalad igen

Totalt hittade polisen närmare 200 gram cannabis och 67 gram kokain i den musikstudio där rapparen greps.
Totalt hittade polisen närmare 200 gram cannabis och 67 gram kokain i den musikstudio där rapparen greps. Foto: Polisen

En 20-årig rappare från Söderort har åtalats för rattfylleri, olovlig körning och ringa narkotikabrott. Bara två dagar innan han greps dömdes samme person för ringa narkotikabrott efter att polisen i februari gjorde ett tillslag mot en musikstudio i Rågsved.

Strax efter klockan 21 på kvällen den 22 juni stoppade polisen en bil som framfördes på Lerbäcksgränd i Hagsätra.

Bakom ratten satt en person som enligt polisen var påtagligt påverkad. Något körkort kunde inte den 20-årige föraren visa upp eftersom han inte hade något. Då samme person i närtid redan ertappats med att köra bil och då blivit rapporterad för olovlig körning meddelade nu polisen 20-åringen att det brott han begick bedömdes vara grovt.

Eftersom 20-åringen – som är en i vissa kretsar känd rappare – även visade tecken på att vara narkotikapåverkad (muntorr och glansiga ögon) delgav polisen honom även misstanke om rattfylleri under påverkan av narkotika.

Förundersökningen kunde leda i bevis att den unge mannen hade rökt marijuana.

Det visade sig också att 20-åringen endast ett par dagar innan han stoppades, dömts för ringa narkotikabrott till dagsböter, vilket nyhetsbyrån Siren var först att rapportera om.

I det ärendet greps han tillsammans med sex andra personer i en musikstudio i Älvsjö i februari i år. Då hade inringare till polisen påtalat att det uppehöll sig ett gäng unga personer i en källare i Rågsved där hög musik spelades. När polisen kom till platsen och dörren öppnades möttes de av en kraftig cannabislukt, varför man beslutade om att göra husrannsakan.

Samtliga sju personer greps i det som polisen beskriver som ”någon form av musikstudio”. Den ”badade i blått sken” när poliserna klev in. Alla sju som var på plats belades med handfängsel. I en väska hittade polisen två vågar, flertalet tomma redline-påsar,  burkar och skålar samt en plastpåse innehållandes flera små redline-påsar med portionsförpackat vitt pulver.

Foto: Polisen

Den totala mängden narkotika som påträffades i studion var närmare 200 gram cannabis och 67 gram kokain.

Endast en mindre mängd av narkotikan kunde knytas till den nu åtalade rapparen, varför han endast dömdes till dagsböter. Polisen misstänker dock att samtliga närvarande i samråd förpackat och förvarat narkotika i syfte att sälja den vidare. Rapparen hävdar dock att han endast var där för att ”göra musik”.

Ämnen i artikeln

Söderort
Cannabis
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt