Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-02 03:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/20-bibliotekarietjanster-har-forsvunnit-fran-stockholms-stadsbibliotek/

STHLM

20 bibliotekarietjänster har försvunnit från Stockholms stadsbibliotek

”På grund av stress och minskad personalstyrka hinns inte alltid mötet med besökaren med”, säger bibliotekarien Madelene Wallinder. Det drabbar främst barn och föräldrar, som oftast ber om boktips, berättar hon.
”På grund av stress och minskad personalstyrka hinns inte alltid mötet med besökaren med”, säger bibliotekarien Madelene Wallinder. Det drabbar främst barn och föräldrar, som oftast ber om boktips, berättar hon. Foto: Lisa Mattisson

Över hälften av tjänsterna som försvunnit i omorganisationen av Stockholms stadsbibliotek är bibliotekarier eller andra publika tjänster. Personal runtom i staden vittnar om att barnen tillhör de som drabbas mest när verksamheten bantas.

– Barn, nyanlända och äldre påverkas mest, säger bibliotekarien Einar Ehn-Briem.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in