Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

240 bussar i Stockholm ska få usb-laddare

Snart ska du kunna ladda din mobil på bussen
Snart ska du kunna ladda din mobil på bussen Foto: Pornchai Soda/IBL

Alliansen i landstinget lägger sju miljoner kronor på att utrusta bussar i Nacka och Värmdö med usb-laddare.

– Nu har vi hittat en bra lösning tillsammans med SL och operatör, säger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) till Mitt i.

Det är sammanlagt 240 bussar som kommer att förses med usb-laddare vid sätena. Initiativet ska ses som ett uttryck för god ekonomi, enligt Kristoffer Tamsons.

– Vi vet att bussresenärerna vill att det ska vara trevligt på bussarna. En del som efterfrågas med dagens uppkopplade resenärer är att kunna ladda mobil och läsplattor, säger han till Mitt i och poängterar att laddarna kommer att bli verklighet.

– Vi har gett ett uppdrag till trafikförvaltningen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.