Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 08:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/28-aring-gripen-efter-skottlossning/

STHLM

28-åring gripen efter skottlossning

I söndagskväll skottskadades en 29-årig i Tensta när han var på väg hem. Nu har en 28-årig man, tidigare känd av polisen, gripits misstänkt för synnerligen grov misshandel.

DN Text

Mannen greps på måndagen efter att ha varit anhållen i sin frånvaro i flera dagar.

Larmet om skjutningen kom 20.47 på söndagskvällen. Offret, en 29-åring utan kriminell bakgrund, fördes till sjukhus där han fortfarande vårdas för sina skador. Han träffades i båda benen, varav en av skadorna betecknas som lindrig.

Polisen vill inte uttala sig om några motiv till skjutningen i nuläget och söker fortfarande efter vittnen till händelsen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt