Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

35-årig man skadad i skottlossning i Kallhäll

En man i 35-årsåldern skottskadades när han besköts av okända gärningspersoner i Kallhäll, nordväst om Stockholm, på fredagseftermiddagen. Vittnen har hörts av polisen. Händelsen rubriceras som mord- alternativt dråpförsök.

– Mannen vårdas på Karolinska sjukhuset i Solna. Jag vet inget närmare om skadeläget, men han har i alla fall kunnat höras av polis. Vad det gett har jag ingen uppgift om, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid polisens länskommunikationscentral, till DN vid 18.30-tiden.

Vittnen ringde polisen klockan 15.15 och berättade att de hört skott och sett en skadad man på Skarprättarevägen, nära McDonalds vid Stäket. Andra personer ska sedan ha hjälpt mannen in i en bil och kört honom till Jakobsbergs sjukhus varifrån han fördes vidare till Karolinska.

– Den tekniska undersökningen av brottsplatsen pågår alltjämt. Jag har inga uppgifter om vad den gett så här långt, säger Sven-Erik Olsson.

Aftonbladet, som först rapporterade om händelsen, har uppgifter som pekar mot att mannen träffades i bröstet. Misstänkta personer ska ha lämnat platsen i bil, skriver tidningen vidare.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.