Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-20 19:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/35-timmarsvecka-for-socialsekreterare-med-full-lon/

STHLM

35-timmarsvecka för socialsekreterare – med full lön

Runt 100 socialsekreterare i Norrtälje kommer att gå ned fem timmar i arbetstid i veckan.
Runt 100 socialsekreterare i Norrtälje kommer att gå ned fem timmar i arbetstid i veckan. Foto: Leif R Jansson/TT

Norrtälje inför nu 35 timmarsvecka för socialsekreterare med bibehållen lön. Projektet ska pågå i två år och tidigare test har både effektiviserat arbetet och ökat personalhälsan.

Jessica Ritzén
Rätta artikel

I mars går cirka 100 socialsekreterare ned fem timmar i arbetstid i veckan under två år. Det gäller i princip alla socialsekreterare som har klientkontakt. Ett tidigare projekt där 15 socialsekreterare minskade sin arbetstid med 10 timmar i veckan gav god effekt.

– Vi såg att man fick bättre balans i livet mellan arbete och fritid. Vi hade inte några sjukskrivningar alls under den tiden i arbetsgruppen, säger Annica Blomsten, socialdirektör i Norrtälje.

Förkortad arbetstid har provats tidigare i mindre omfattning inom socialtjänsten i bland annat Järfälla, Östersund, Sundsvall. Men Norrtälje kommun hoppas nu att helhetsgreppet ska ge fler positiva effekter. 

– De förlorade timmarna kostar oss ungefär 5-6 miljoner på ett år. Men för oss blir det ett nollsummespel för vi ersätter inte tiden med personal eller vikarier, säger Annica Blomsten. 

Är inte risken att personalen bara tvingas göra lika mycket fast på kortare tid?

– Vårt tidigare projekt visade att man började jobba på ett annat sätt och ifrågasatte gamla strukturer. Exempelvis ”måste vi vara två i allting?”. Det gjorde att man ändå kunde utföra arbetet på kortare tid och effektivisera arbetet. 

Läs mer: Sju av tio socialsekreterare vill byta yrke

Socialtjänsten har också förenklat vissa arbetsuppgifter. Exempelvis betalas försörjningsstödet ut med robotisering. Resor ersätts om möjligt med Skypemöten. Klienter ska också få göra alkotester på distans.

– Vi har även lagt strukturer för att underlätta att man jobba hemifrån. Vi har också förberett att personalen ska kunna jobba på bussen mellan Stockholm och Norrtälje med dold dataskärm.

Förhoppningen är att både förbättra arbetsmiljön och att minska den stora personalomsättningen och rekryteringsproblemen. Allt utan att invånarna ska drabbas av mindre eller sämre service.

– Det kan vara väldigt mycket vunnet i att minska rekryteringskostnader och sjukskrivningskostnader. Vi vill skapa bra förutsättningar för att kunna utföra ett gott socialt arbete, säger Annica Blomsten.

Projektet startar i mitten av mars 2019.