Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-16 16:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/50-kriminella-gang-aktiva-i-stockholm-enligt-ny-kartlaggning/

STHLM

50 kriminella gäng aktiva i Stockholm enligt ny kartläggning

I slutet av augusti sköts 18-åriga Ndella Jack till döds i Råcksta i västra Stockholm. Enligt polisen är den senaste tidens skjutningar resultatet av en våldsvåg där kriminella utkräver hämnd för tidigare dåd.
I slutet av augusti sköts 18-åriga Ndella Jack till döds i Råcksta i västra Stockholm. Enligt polisen är den senaste tidens skjutningar resultatet av en våldsvåg där kriminella utkräver hämnd för tidigare dåd. Foto: Magnus Hallgren

Polisen har kartlagt de kriminella gängen i Stockholm. Siffrorna visar att det finns 50 nätverk som verkar i huvudstadsområdet och att gängmedlemmarna blir allt yngre. Man ser även att kvinnor tar större plats.

– När deras söner eller män hamnar i fängelse eller dödas så kliver de fram och fortsätter driva verksamheten, säger Palle Nilsson, chef för Stockholmspolisens underrättelseenhet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in