Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-30 08:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/50-kriminella-gang-aktiva-i-stockholm-enligt-ny-kartlaggning/

STHLM

50 kriminella gäng aktiva i Stockholm enligt ny kartläggning

I slutet av augusti sköts 18-åriga Ndella Jack till döds i Råcksta i västra Stockholm. Enligt polisen är den senaste tidens skjutningar resultatet av en våldsvåg där kriminella utkräver hämnd för tidigare dåd.
Foto: Magnus Hallgren

Polisen har kartlagt de kriminella gängen i Stockholm. Siffrorna visar att det finns 50 nätverk som verkar i huvudstadsområdet och att gängmedlemmarna blir allt yngre. Man ser även att kvinnor tar större plats.

– När deras söner eller män hamnar i fängelse eller dödas så kliver de fram och fortsätter driva verksamheten, säger Palle Nilsson, chef för Stockholmspolisens underrättelseenhet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.