Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-07 03:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/75-forsta-spadtagen-brandstationen-i-midsommarkransen-blir-skolmatsal/

STHLM

Brandstationen i Midsommarkransen blir skolmatsal

Bild 1 av 4 Sjuttiofem förskolebarn från Midsommarkransen var med och tog de första spadtagen till den nya skolan.
Foto: Lars Epstein
Bild 2 av 4 Förskolebarnen kommer i framtiden att bli elever på skolan när den öppnar hösten 2022.
Foto: Lars Epstein
Bild 3 av 4
Foto: Lars Epstein
Bild 4 av 4
Foto: Lars Epstein

När det gamla fina Aspuddsbadet (1919-2009) revs trots ockupation och protester för ganska exakt tio år sedan bildade engagerade invånare i Aspudden och Midsommarkransen föreningen Södra Förstaden för att bevaka närmiljön.

Vid den tiden skulle den grönklassade brandstationen i Midsommarkransen från 1944 rivas enligt planerna. Motförslag att göra om den till ett lokalt kulturhus utarbetades.

Men det blev inget kulturhus av brandstationen och allt utom den pampiga vagnhallen har rivits sedan dess. Istället kommer vagnhallen att vara kvar och byggas om till skolmatsal och bli som ett litet annex till den nya gigantiska skolanläggning som just börjat byggas.

Och på torsdagen tog runt sjuttiofem förskolebarn ett ”första spadtag” för den nya skolan. Det är dagens förskolebarn som i framtiden kommer att bli elever där när den öppnar hösten 2022.

Läs fler texter och se fler bilder av Lars Epstein här.

Skolan kommer att byggas ihop med den gamla brandstationens vagnhall. Foto: Lars Epstein