Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-22 23:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/adam-42-lag-nio-dagar-i-respirator-en-kamp-mellan-kroppen-viljan-och-fornuftet/

STHLM

Adam, 42, låg nio dagar i respirator: ”En kamp mellan kroppen, viljan och förnuftet”

Det syns fortfarande ärr i Adam Frimodigs ansikte efter de trycksår som uppstod under intensivvården. Han får fortfarande flashbacks från sjukhustiden. ”Tankarna kan dyka upp när jag lagar middag, när jag tittar på tv och framför allt när jag är med barnen”, säger han.
Foto: Magnus Hallgren

När Adam Frimodig, 42, planerade distributionen av skyddsmasker blev han själv sjuk och lades in för intensivvård. Han är en av omkring 4.000 covid-patienter som skrivits ut från Stockholms sjukhus och för flera av dem väntar en lång tid av rehabilitering.

– Det är en kamp mellan kroppen, viljan och det sunda förnuftet, säger Adam Frimodig.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.