Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Ahad Mirzai, 25 år, första hjälpen-arbetare, Afghanistan

Ahad Mirzai vill få folk att uppskatta varandra.
Ahad Mirzai vill få folk att uppskatta varandra. Foto: Elisabeth_Ubbe

DN:s initiativ och kontot @RefugeeSweden har redan samlat över 19.900 följare i sociala medier. Varje dag i december träffar du en nyanländ. Vilka är människorna som kommer hit? Följ @RefugeeSweden på Twitter och Instagram och ta del av deras berättelser.

När jag ser folk skratta blir jag lycklig. Därför omgav jag mig alltid med många vänner i Afghanistan. Nu hoppas jag att jag ska bli en ny människa – och ta efter svenskar som verkar ha ett så stort tålamod.

Det viktigaste för mig är att lära mig de oskrivna reglerna i samhället, det som inte står men som folk ändå vet. Min dröm är att få folk att uppskatta varandra och få kunskap om varandra.

Jag har inte glömt mina gamla vänner i Afghanistan, men jag försöker att inte tänka på dem för mycket utan satsa på att bygga upp mig själv och mitt liv i Sverige. Men jag saknar dem, särskilt min familj.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.