Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-31 21:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/aklagaren-yrkade-pa-livstid-for-mordatalad-21-aring-i-dag-faller-dom/

STHLM

Åklagaren yrkade på lagens strängaste straff

00:59. Bara minuter innan en 25-åring från Hallonbergen blir beskjuten fastnar han och de misstänkta gärningsmännen på en övervakningsfilm. Även offret, som avlider, av sina skador filmar med sin mobilkamera.
Bild 1 av 2 Ett par i Hallonbergen knivmördades den 7 mars. Ett av motiven var att mannen i paret vittnat om vad han sett innan en 25-åring sköts till döds den 22 januari. I dag faller dom.
Foto: Roger Turesson
Bild 2 av 2 Kammaråklagare Olof Calmvik har yrkat på hårda fängelsestraff.
Foto: Lisa Mattisson

I dag, nästan på dagen ett år sedan en 25-åring sköts till döds av sina vänner i en bil utanför Karolinska sjukhuset, föll dom i det uppmärksammade mål där även dubbelmordet i Hallonbergen ingår. Kammaråklagare Olof Calmvik har yrkat på lagens strängaste straff för de åtta unga, misstänkta gärningsmännen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in