Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-18 07:16 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/alla-helgons-dag-har-blivit-storsta-svenska-kyrkohelgen/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Alla helgons dag har blivit största svenska kyrkohelgen

Ljus på Skogskyrkogården under lördagen.
Ljus på Skogskyrkogården under lördagen. Foto: Lisa Mattisson

Tusentals tända ljus lyste över Skogskyrkogården i Stockholm på lördagseftermiddagen. Alla helgons dag har blivit den största kyrkohelgen i Sverige.

Se en 360-gradersbild från Skogskyrkogården nedan:

Det ser likadant ut på kyrkogårdar över hela landet. Människor kommer och tänder ett ljus vid en grav eller i en minneslund. Det är tyst och stilla trots att det fullt med folk. På flera platser ordnas fackeltåg. 

Enligt en undersökning från Svenska kyrkan besökte fyra av tio svenskar en kyrkogård under allhelgonahelgen förra året. Det var betydligt fler än kyrkobesökarna under jul och nyår.

Svenska Kyrkans undersökning är gjord av opinionsinstitutet Norstat.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.