Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Alliansen vill chockhöja SL-kortet

Foto: Thomas Karlsson

Allianspartierna i Stockholms läns landsting vill höja SL:s månadskort med 110 kronor till 900 kronor i månaden. Det uppger SvD.

Ett månadskort på SL kostar i dag 790 kronor och priset höjdes senast 2011, då med 100 kronor. Nu vill Alliansen i landstinget höja det igen, den här gången med 110 kronor.

Förslaget var väntat sedan trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons i februari gick ut med att en höjning måste komma till stånd för att täcka kollektivtrafikens kostnader. Förutom prishöjningen i höst kan det också bli tal om glesare trafik på vissa linjer och indragna satsningar.

Enligt SvD är förslaget en del i Alliansens budget som kommer att läggas fram på onsdag.

Förslaget kan fortfarande stoppas om S, V, MP och SD väljer att gå emot minoriteten.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.