Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Allmännyttan säljer ut bostäder i Stockholm

Totalt 2.882 lägenheter i Stockholms stads allmännytta säljs ut till privata hyresvärdar. Affärerna genomfördes på onsdagskvällen och totalt rör det sig om en utförsäljning för 2,6 miljarder kronor.

Familjebostäder säljer 1.382 hyreslägenheter i västra Stockholm till privatägda bostadsbolaget Willhem. Den affären är på drygt 1,4 miljarder kronor.

– Den här försäljningen ger Familjebostäder större och inte minst snabbare muskler att kunna bygga hyresrätter i ett högt tempo, säger Jonas Nilsson (M), Familjebostäders styrelseordförande.

Svenska Bostäder säljer 1.172 hyreslägenheter i Hagsätra till Ikano Bostad och Stockholmshem säljer 328 bostäder i Hässelby till Wallfastsfären.

– Det är tydligt att alliansen inte vill ha några allmännyttiga bostäder kvar, säger Ann-Margarethe Livh (V), Familjebostäders vice ordförande.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.