Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-17 15:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/allt-mer-plastgras-i-stockholms-parker/

STHLM

Allt mer plastgräs i Stockholms parker

”Vi går ofta hit till Nytorget eller till Vitabergsparken. Jag upplever att det finns gott om grönområden här, tidigare bodde vi i Hornstull”, säger Henrik Påhls Hansson, med dottern Sigrid, 7 månader.
”Vi går ofta hit till Nytorget eller till Vitabergsparken. Jag upplever att det finns gott om grönområden här, tidigare bodde vi i Hornstull”, säger Henrik Påhls Hansson, med dottern Sigrid, 7 månader. Foto: Jonas Lindkvist

Allt fler av Stockholms parker får konstgräs för att klara besökstrycket. I dag täcks över 57.000 kvadratmeter parkmark i Stockholm av polyetylen – en ökning med 75 procent på bara fyra år. I parkplanen står inget om att grönytan måste vara av naturligt material.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.