Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Allt större bostadsbrist i Stockholm

Bostadsbristen i Stockholms län blir allt mer akut. Samtidigt minskar bostadsbyggandet, visar en rapport från länsstyrelsen.

Förra året påbörjades 8.000 nya bostäder, 500 färre än året innan. För att möta Stockholms befolkningsökning och bygga bort den bostadsbrist som redan råder skulle cirka 20 000 nya bostäder behöva byggas varje år, enligt länsstyrelsen.

Regeringen har samtidigt beslutat att ge landstinget i uppdrag att utreda bostadsbristen närmare. Landstinget ska senast den 30 november i år ha gjort en bedömning av behoven av nya bostäder i varje kommun.

Regeringen ska också ge Boverket i uppdrag att följa upp bostadsbyggandet i kommunerna varje år.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.