Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-26 09:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/allt-yngre-barn-utsatts-for-aggressiva-rekryteringsforsok-av-gangkriminella/

STHLM

Allt yngre barn utsätts för aggressiva rekryteringsförsök av gängkriminella

Moa Lindunger, tillförordnad chef för den öppna verksamheten och David Sund, chef för polisens operativa grupp i Skärholmen arbetar allt närmare varandra för att bli effektivare i det brottsförebyggande arbetet.
Foto: Magnus Hallgren

I svallvågorna efter att flera kriminella ledargestalter i södra Stockholm dömts till fängelse utsätts nu allt yngre barn för allt aggressivare rekryteringsförsök av gängkriminella.

– Vi kan fortsätta håva in vapen och knark – men skjutningarna fortsätter. Nu måste vi få upp föräldrarnas ögon för hur de unga påverkas av gängens retorik, säger David Sund, polis i Skärholmen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.