Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-03-25 23:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/amanda-lindholm-hoppet-ar-det-sista-som-lamnar-den-med-halstrumpor/

STHLM

Amanda Lindholm: Hoppet är det sista som lämnar den med hälstrumpor

Gubbängen 17.50.

Rätta artikel

Jag står med handen i backen och näsan en centimeter från marken. Den lilla upphöjda plätten gräs ligger alldeles nära trottoaren, men inga människor syns till. 

De senaste dagarna har jag varit besatt av en enda sak: våren. Vi sågs några välsignade timmar för två veckor sedan och nu kan jag inte tänka på annat. 

Jag tittar på alla bilder jag kommer åt, letar efter vittnesmål i sociala medier och blir fnissig och flinig så fort våren kommer på tal. Rodnar lite grand. Jag har till och med gått omkring med halvkorta byxor och löjliga hälstrumpor för att fånga vårens uppmärksamhet.

Men intresset uteblir. Våren har lekt med mina känslor och sedan dragit söderut. Jag blir svart inombords när min familj i Skåne berättar om antydan till gröna knoppar på träden, medan jag själv kämpar vidare med mina bara smalben – i snöstorm. Osedd.

Nu har jag alltså sjunkit så lågt, bokstavligen, att jag väljer att köra ner näsan i frusen mossa i jakt på en enda doftförnimmelse av något vårliknande. Det är minus två grader, men min väderapp berättar att det känns som minus sju. Skammen värmer, men inte tillräckligt för att någon naturdoft ska bryta igenom kölden. 

Jag reser mig upp och vandrar vidare. Hoppet är det sista som lämnar den med hälstrumpor. 

Amanda Lindholm är reporter på Dagens Nyheter och har, förutom i sin kontakt med våren, förhållandevis sunda relationer. Läs även hennes krönika om utmaningarna med att söka affirmation i en app .