Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Det ser inte så illa ut i spegeln där borta, ändå

Förortsgymmet 18.40. 

Utanför porten till träningslokalen kånkar ett par flyttgubbar på en låda som tycks blytung. Ny utrustning ska installeras. Karlarnas ölmagar kämpar om utrymmet mellan kropp och kartong. Jag går förbi, blippar in mig och byter om.

Det ser inte så illa ut i spegeln där borta, ändå. En liten skugga mellan delta och triceps antyder struktur.

Ovanför deltamuskeln möter jag min egen blick, inbäddad i ett par ögon vars hängighet kontrasterar mot ett par hälften så gamla, pigga gluggar strax intill. Gluggarnas ägare drar snabbt upp sitt bylsiga linne för att torka bort en svettdroppe, och jag hinner notera en rad distinkta upphöjningar på ömse sidor om naveln. Nåja, tänker jag, det tåget har gått, om det någonsin stod på min perrong.

Skam den som ger sig. Om jag varvar magvridaren med rygglyftsställningen minst två gånger per pass kanske jag kan begränsa byxlinningshullet till sidorna.

Där, på en träningsbänk, sitter journalistkollegan som bor i närheten. Hon kör hantellyft i par med en kompis.

Där, i kryssdragsmaskinen, står den tidigare statssekreteraren med anletsdragen förvridna av ansträngning.

Så bra det går för oss. Så oerhört distinkt vi kommer att kunna trycka på våra tangentbordsknappar. Vad lekande lätt vi kommer att kunna vända våra viktiga papper. Hur svingande enkelt vi kommer att kunna lyfta ut den rykande, nyfyllda pappmuggen ur kaffemaskinen.

Flytta lådor? Sådana tjänster kan man köpa.

Anders Bolling är reporter på DN och kan bära både datorn och surfplattan med en hand.

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstaganden i texten.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.