Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Ändrade siffror på hus – sägs upp från kontrakt

Ett förhoppningsvis korrekt nummer.
Ett förhoppningsvis korrekt nummer. Foto: TT

Gatan bör inte börja med siffran tre utan med ett. Det tyckte en vän av ordning på Lilla Essingen i Stockholm och började skylta om, skriver Hem och hyra. Det gillade inte värden som nu säger upp mannens hyreskontrakt.

Först tog han sig an vägskyltarna. Sedan skrapade han bort husnumren från husen och ersatte dem med korrekta siffror, först i urklippt kartong, senare i plast.

Värdens fastighetstekniker fick rycka ut sex gånger på fem veckor för att skylta rätt. Kommunen bytte tillbaka vägskylten två gånger.

Men mannen gick längre än så i sin numreringsiver. Han korrigerade även grannarnas lägenhetsnummer. Och vindsförrådens. Matleveranser kom inte fram. Boende var rädda att utryckningsfordon inte skulle hitta rätt.

Innan hyresgästen blev av med sin lägenhet hann han också genomföra några förbättringar i tvättstugan där han kopplade in varmvatten i maskinerna så att de blev förstörda.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.