Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-17 09:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/andreas-dumpstrar-mat-i-butikernas-containrar/

STHLM

Andreas dumpstrar mat i butikernas containrar

”Det är sjukt hur mycket mat som slängs. Det krävs politiska styrmedel för att få butikerna att minska sitt matsvinn”, säger Andreas Jakobsson som dumpstrar mat varje vecka till familjen och har skrivit boken ”Svinnlandet” om matsvinnet i hela livsmedelskedjan.
”Det är sjukt hur mycket mat som slängs. Det krävs politiska styrmedel för att få butikerna att minska sitt matsvinn”, säger Andreas Jakobsson som dumpstrar mat varje vecka till familjen och har skrivit boken ”Svinnlandet” om matsvinnet i hela livsmedelskedjan. Foto: Mickan Palmqvist

Intresset för att dumpstra mat ökar på sociala medier i Stockholm. Allt fler dyker ned i butikernas containrar för att ta hem mat som slängts.

– Jag och min familj sparar över 4.000 kronor i månaden på att dumpstra mat, säger Andreas Jakobsson.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in